Als u QVAX al hebt gebruikt tijdens de eerste vaccinatiecampagne, moet u weten dat alle gegevens zijn gewist. Uw QVAX account bestaat niet meer en u zult een nieuwe moeten aanmaken. Wees heel voorzichtig met het invullen van de juiste informatie. Maak vooral geen tikfouten in het e-mailadres (pas op voor de automatische correctie op een smartphone) en onthoud uw wachtwoord goed.
Deze website maakt gebruik van 'cookies' om uw online ervaring te personaliseren en te verbeteren. Lees hier meer
Terug naar regioselectieTerug

QVAX, hoe werkt het?

Schrijf u niet in of als u jonger bent dan 18 jaar of als u nog geen afgewerkte basisvaccinatie hebt. Schrijf u ook niet in op de reservelijst als u al een uitnodiging voor vaccinatie met een vaccinatiecode hebt ontvangen.

Om uzelf of iemand anders te registreren, hebt u het rijksregisternummer (of BIS nummer) nodig dat u op de achterkant van de identiteitskaart vindt.

Uw leeftijd en postcode worden automatisch gecontroleerd op basis van het rijksregisternummer.

De oproep voor vaccinatie gebeurt niet in volgorde van aankomst op de lijst, maar volgens de regels die door de overheden zijn vastgelegd.

Als u wordt opgeroepen, gaat u akkoord om zo spoedig mogelijk te reageren en de bevestigingsprocedure af te werken om te worden gevaccineerd.

Inschrijving op de reservelijst

1

Maak een account aan

Informatie die nodig is om een account aan te maken: - Rijksregisternummer (of BIS nummer) van de persoon die de reservelijst vervoegt. - Keuze van het wachtwoord. - Voor- en achternaam van de persoon die zich inschrijft voor de reservelijst - E-mailadres en gsm-nummer om u te contacteren bij een eventuele beschikbaarheid (dit mag het e-mailadres of gsm-nummer zijn van uw ouder of voogd of van een persoon die u helpt indien u er zelf geen heeft).

2

Kies een vaccinatiecentrum

QVAX stelt het vaccinatiecentrum van uw buurt voor op basis van de postcode van uw woonadres (domiciliëring).

3

Duid uw beschikbaarheden aan in de kalender

U kunt uw QVAX kalender ook steeds aanpassen aan uw huidige beschikbaarheden.

Goed gedaan! U staat nu op de reservelijst. Wanneer er een plaats vrijkomt en u de volgende persoon bent die volgens de huidige prioriteitsregels wordt uitgenodigd, wordt per e-mail en per sms een waarschuwing gestuurd naar de door u opgegeven contactgegevens (dit kunnen de uwe of die van een helpende hand zijn).

Een uitnodiging aanvaarden

1

Melding van de beschikbaarheid van een vaccin

Wanneer een tijdslot vrij is, ontvangt u een melding per e-mail en/of sms. Dit op het mailadres en gsm-nummer dat u bij registratie hebt opgegeven (dit kunnen uw gegevens zijn of die van een helpende hand).

2

Bevestig uw beschikbaarheid

Bevestig dat u nog steeds beschikbaar bent en dat u uw inschrijving wenst voort te zetten. Let erop dat u dit binnen de opgegeven tijdslimiet doet, want als u niet op tijd antwoordt, wordt een andere persoon uitgenodigd. Indien u dan terug op de reservelijst wilt, zal u opnieuw uw beschikbaarheden moeten invullen.

3

Voltooi uw inschrijving

Vervolgens wordt u doorgeschakeld naar het boekingssysteem om het precieze tijdstip van uw afspraak op te geven. Ook de eventuele afspraak voor de tweede dosis van het vaccin kan u daar opgeven (afhankelijk van het vaccin).

Proficiat! U kunt zich nu laten vaccineren in het vaccinatiecentrum.

Gelieve alle vakjes in het bovenste deel aan te vinken om verder te gaan